Fundació Escoles Parroquials. Arquebisbat de Barcelona

ACCÉS INTRANET
Usuari
Contrasenya

NOTÍCIES

RSS
Xerrada amb Pedro Algorta (supervivent de l'accident dels Andes l'any 1972) - Escola d'Aprenents Sant Genís

Xerrada amb Pedro Algorta (supervivent de l'accident dels Andes l'any 1972) - Escola d'Aprenents Sant Genís

6 de juny 2014

El divendres 13 d’octubre de 1972 un avió Uruguai, en el que viatjaven 45 passatgers cap a Xile, dels quals molts eren jugadors d’un equip de rugby, es va estavellar a la Cordillera dels Andes.

Dotze passatgers van morir com a conseqüència de la caiguda, els supervivents van haver de suportar entre altres coses a la temible cordillera, trenta graus sota zero durant les nits i la fam.

Van tractar de resistir amb les poques reserves d’aliments, esperant ser rescatats, però la seva esperança va desaparèixer al assabentar-se per la ràdio, que s’havia abandonat el seu rescat. Finalment, farts de les baixíssimes temperatures, les amenaçants aluds, angoixats per la contínua mort dels seus companys, etc, dos dels nois decideixen travessar les immenses muntanyes per així arribar a Xile.

D’aquesta manera és com el 22 de desembre de 1972, després de 72 dies aïllats de tot, el món s’assabentà que setze passatgers van vèncer a la mort a la Cordillera dels Andes.

 

El divendres 6 de juny un d’aquests supervivents: Pedro Algorta, visitarà la nostra escola i ens explicarà la seva vivència des de la vessant de la superació personal.


La FEP Els Centres Educatius En xarxa El racó de la nostra fe
c/ Balmes, 78 1a. planta, 08007 - Barcelona