Fundació Escoles Parroquials. Arquebisbat de Barcelona

ACCÉS INTRANET
Usuari
Contrasenya

NOTÍCIES

RSS
1a CIMERA CATALANA D'ACCIÓ CLIMÀTICA - COL·LEGI TECLA SALA

1a CIMERA CATALANA D'ACCIÓ CLIMÀTICA - COL·LEGI TECLA SALA

29 de gener 2020

El Col·legi Tecla Sala ha estat una de les 25 escoles de tot Catalunya que ha participat a la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica que es va dur a terme el passat divendres 17 de gener al TNC (Teatre Nacional de Catalunya) de Barcelona. Vam ser l’única escola representant de la nostra ciutat: L’Hospitalet de Llobregat.

Un cop declarada l’emergència climàtica, la intenció de la Cimera era fer una posada en comú, trobar solucions i donar idees per a afrontar els nous reptes climàtics. Es van fer tres torns de ponències. En el primer torn, el de la Col·laboració, els ponents, que formaven part de diverses institucions catalanes, exposaven què feien, de forma col·laborativa, govern, ajuntaments i municipis, per a paliar i millorar els efectes del canvi climàtic. En el segon torn, el de la innovació, empreses privades, universitats i una part del sector financer, exposaven els canvis tecnològics que han hagut de fer i els nous reptes que es proposen per al futur. El tercer torn, el de l’acció, els ponents provinents d’empreses privades i institucions, ens van explicar les mesures que han pres per a fer front a aquest canvi climàtic, sense perdre qualitat en el producte i/o el servei.

I quin paper hi van tenir les escoles? Doncs un de molt important. Crear un manifest per donar veu i empoderar als joves, el nostre futur, en aquesta emergència climàtica. Després de quasi dues hores de treball en comú, els 25 joves reunits van crear el citat manifest que van llegir davant de tot l’auditori. (Us l’enviem annex a aquesta notícia per si li voleu donar un cop d’ull)

En aquest manifest els nostres joves exigeixen un canvi de model i educació ambiental adreçada a tots els actors. Ells creuen que ja no ens podem permetre perdre més temps. I diuen que es necessiten decisions radicals, efectives i permanents. Afirmen que no ens ha de fer por perquè ens hi juguem molt.

En un moment tan crític com aquest els joves creuen que som nosaltres qui els hem d’ajudar. Ens animem a unir-nos al canvi social i de pensament que definirà el futur del planeta.

Exigeixen als polítics que es facin canvis reals i eficients per intentar reduir l’emergència climàtica. Una llei que reguli la producció d’envasos de les empreses i una nova llei d’envasos. També una millor regulació dels residus, així com utilitzar més les energies renovables i reduir la publicitat persuasiva que incita al consum.

“Hem de conscienciar d’una manera real, des de les escoles i des de ben petits. Per això volem establir com a assignatura l’emergència climàtica”, afirmen.

I ho tenen clar, i ho diuen convençuts, i ho diuen enfadats, i ho diuen amb esperança…

Nosaltres ens els hem d’escoltar perquè raó no els en falta.

Manifest_joves


La FEP Els Centres Educatius En xarxa El racó de la nostra fe
c/ Balmes, 78 1a. planta, 08007 - Barcelona