Fundació Escoles Parroquials. Arquebisbat de Barcelona

ACCÉS INTRANET
Usuari
Contrasenya

NOTÍCIES

RSS
Pràctiques Laborals, tot un repte! - Escola Professional Mare de Déu de Montserrat

Pràctiques Laborals, tot un repte! - Escola Professional Mare de Déu de Montserrat

27 de maig 2021

Aquest curs, a l’Escola Professional Mare de Déu de Montserrat, la majoria dels nois i noies de 2n curs de cadascun dels PFIs ja han iniciat i alguns ja han acabat les pràctiques laborals a empreses, on posen en pràctica el que han après al llarg de la seva escolarització a l’escola. Cuines i altres empreses han volgut formar part del seu aprenentatge i els han acollit, de bon grat, en els seus espais.

El segon curs de PFI, és un curs especialment difícil per l’alumnat. Senten molta motivació per començar les pràctiques, inquietud per no saber encara a on les faran, nerviosisme per preparar i passar l’entrevista i molta emoció quan ja arriba el dia d’iniciar-les.  Els nois i les noies, un cop han començat, en general es mostren contents. Uns més segurs que altres, amb més o menys dificultats. Alguns necessiten un cop de mà per continuar treballant els seus hàbits laborals i d’altres treballen de la millor manera que saben. En definitiva, les pràctiques laborals són tot un repte pels alumnes i per les empreses que els acullen.

L’objectiu és facilitar l’experiència laboral a través de les condicions habituals de l'empresa i contribuir a l'èxit per a la seva inserció laboral posterior, ja sigui ordinària o amb suport.

Per fer el seguiment, ens desplacem a la mateixa empresa i també tenim contacte amb ells a través de correu electrònic o telèfon. Fem un seguiment personalitzat, a mida de les necessitats dels nois o noies i de les tasques que han de dur a terme.

En general, és un repte engrescador i suposa un gran aprenentatge pels nostres alumnes, que tots ells i elles sense excepció, senten satisfacció quan les han acabat.


La FEP Els Centres Educatius En xarxa El racó de la nostra fe
c/ Balmes, 78 1a. planta, 08007 - Barcelona